Nieuwsoverzicht

NVWA controleert ook kippenvlees op fipronil (08-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekijkt of er ook in kippenvlees fipronil zit. Alleen bedrijven die zowel leghennen als vleeskippen houden, worden daarvoor gecontroleerd. Dat meldde een woordvoerder van de NVWA.
Lees verder »
'Terugroepen eierproducten onnodig' (07-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Voedingsmiddelen waar eieren in zitten die besmet zijn met de giftige stof fipronil, zoals bijvoorbeeld mayonaise of cake, zijn veilig om te eten. Dat zegt Marian Geluk van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) op basis van onderzoek door de sector.
Lees verder »
Glutenvrije producten vaak ongezonder dan het origineel (04-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De glutenvrije varianten van veel producten blijken niet alleen duurder, maar meestal ook een stuk ongezonder dan de normale variant. Dat concludeert de Consumentenbond.
Lees verder »
NVWA breidt lijst met eicodes uit (02-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De NVWA heeft de lijst met eicodes uitgebreid: er zijn 17 codes bijgekomen. Eieren met deze codes hebben mogelijk een fipronilgehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ouders van kinderen wordt aangeraden om hun kind uit voorzorg voorlopig geen eieren met deze eicodes te laten eten.
Lees verder »
NVWA waarschuwt: eet eieren met specifieke eicode niet op (01-08-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX* niet te eten. Het gehalte van de schadelijke stof fipronil is daarin zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid.
Lees verder »
9 van de 10 Nederlanders eten dagelijks tussendoortjes (27-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Ruim negen op de tien Nederlanders eten dagelijks iets tussen de maaltijden door. Omdat ze trek hebben, of simpelweg uit gewoonte. Vooral jongeren kiezen ongezonde tussendoortjes, zo blijkt uit een marktonderzoek van Multiscope onder 685 repondenten.
Lees verder »
Langer leven dankzij koffie? (12-07-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
"Koffie drinken vergroot de kans op een lang leven”, zo kopte de Volkskrant deze week. Eén kop koffie levert al gezondheidswinst op. En bij drie koppen is de winst optimaal. De krant baseert zich op 2 grote onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine. Moeten theedrinkers nu ook aan de koffie? Astrid Postma-Smeets, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum, legt uit.
Lees verder »
Gezond eten bij chronische ziekte helpt (19-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Gezond eten kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten. De grootste winst is te halen bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Gezond eten ondersteunt niet alleen de behandeling, maar het is goed voor de algehele gezondheid van de patiënt. Er zou daarom meer aandacht voor voeding moeten zijn bij artsen en verpleegkundigen. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Groningen.
Lees verder »
https://www.google.com/analytics/web/?hl=nl#report/visitors-overview/a25463914w49486015p49996428/%3Foverview-dimensionSummary.selectedGroup%3Ddemographics%26overview-dimensionSummary.selectedDimension%3Danalytics.city/