Nieuwsoverzicht

Gezond eten bij chronische ziekte helpt (19-06-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Gezond eten kan een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten. De grootste winst is te halen bij hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Gezond eten ondersteunt niet alleen de behandeling, maar het is goed voor de algehele gezondheid van de patiënt. Er zou daarom meer aandacht voor voeding moeten zijn bij artsen en verpleegkundigen. Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Wageningen en de Universiteit van Groningen.
Lees verder »
Glutenvrij dieet kan slecht zijn voor gezondheid (05-05-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Een glutenvrij dieet volgen zonder medische indicatie kan slecht zijn voor je gezondheid. Dat melden diverse media op basis van een onderzoek dat is gepubliceerd in The British Medical Journal. De uitkomsten van het onderzoek sluiten aan bij de adviezen van het Voedingscentrum; eet voldoende volkoren producten en volg alleen een glutenvrij dieet als de diagnose coeliakie is gesteld.
Lees verder »
Witte bloedcellen belangrijk voor jojo-effect na afvallen (03-04-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Vetweefsel in het eigen lichaam draagt sterk bij aan de kans om opnieuw aan te komen na een afvalpoging. Cellen van het afweersysteem, de witte bloedcellen, spelen daarbij een belangrijke rol. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht.
Lees verder »
Nederlanders hebben geen idee hoe ze minder suiker kunnen eten (29-03-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Maar liefst 84 procent van de Nederlanders weet niet precies wat ze moeten doen om te minderen met suiker. Suiker zit in veel producten verstopt en we worden continu verleid tot ongezonde keuzes met veel suiker. Dit blijkt uit een onderzoek van het Diabetes Fonds onder 1211 mensen.
Lees verder »
Weglaten 'ten minste houdbaar tot' leidt tot minder verspilling (28-03-2017 )  bron: http://www.gezondheidsnet.nl/nieuws.xml/15649
Door de THT-datum weg te laten op verpakkingen, daalt de verspilling van lang houdbare producten als rijst, pasta en koffie met 12 procent. Als daarnaast 'lang houdbaar' op het etiket wordt vermeld, verdwijnt 31 procent minder snel in de vuilnisbak.
Lees verder »
https://www.google.com/analytics/web/?hl=nl#report/visitors-overview/a25463914w49486015p49996428/%3Foverview-dimensionSummary.selectedGroup%3Ddemographics%26overview-dimensionSummary.selectedDimension%3Danalytics.city/